Deze hesp-spinazie rolletjes zijn de leuke variant op witloof met hesp. De mozzarella en gedroogde tomaat geeft het net dat ietsje meer. Serveer met aardappelen in de schil.

Ingrediënten 

  • 350 g aardappelen
  • 1/ ui
  • 1 el vetstof
  • 00 g verse spinazie
  • 80 g ontvette hesp (4 sneden)
  • 4 stukjes zongedroogde tomaat
  • 50 g mozzarella light

Bereiding

  • Was de aardappelen en kook 20 minuten gaar in de schil.
  • Snijd de ui fijn en fruit met de vetstof in een pan.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Verwarm een ovenschaal even voor in de oven.
  • Verdeel de spinazie en de gedroogde tomaten over de hesp. Rol de hesp dicht en leg ze in de ovenschaal.
  • Snij de mozzarella in schijfjes en leg ze op de hesprolletjes.
  • Kruid met peper.
  • Zet de hesp-spinazierolletjes in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • serveer met de aardappelen in de schil

Eet smakelijk!

*Dit gerecht is glutenvrij.

*Voor de lactosevrije versie gebruik je lactosevrije mozzarella van bijvoorbeeld Dilea. Deze variant is niet mager en bevat dus meer energie.

*Dit gerecht past zonder de aardappelen in een koolhydraatarm dieet en proteïnedieet.