Met deze gezonde variant van pizza heb je ook een heerlijk alternatief wanneer je ongezonde huisgenoten weer eens pizza eten.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 250 g bloemkool
- 100 g magere platte kaas
- 100 g magere smeerkaas
- 2 el oregano
- 4 el tomatensaus
- topping naar keuze
Bereiding
- Doe de bloemkool in een blender tot het er als couscous uit ziet. en zet 5 min in de magnetron.
- Voeg de platte kaas, smeerkaas en oregano toe en meng goed.
- Doe het mengsel in een grote cirkel op bakpapier.
- Bak 20 min in een voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen, besmeer met de tomatensaus en beleg met een topping naar keuze.
- Bak opnieuw 10-15 min
Smakelijk!
*Dit gerecht is vegetarisch en glutenvrij en past in een koolhydraatarm dieet of proteïnedieet.
*Om de lactosevrije variant te maken kies je voor platte kaas en smeerkaas van Dilea. Deze bevatten iets meer vet.
Geef een reactie