Met deze gezonde variant van pizza heb je ook een heerlijk alternatief wanneer je ongezonde huisgenoten weer eens pizza eten.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 250 g bloemkool
  • 100 g magere platte kaas
  • 100 g magere smeerkaas
  • 2 el oregano
  • 4 el tomatensaus
  • topping naar keuze

Bereiding

  • Doe de bloemkool in een blender tot het er als couscous uit ziet. en zet 5 min in de magnetron.
  • Voeg de platte kaas, smeerkaas en oregano toe en meng goed.
  • Doe het mengsel in een grote cirkel op bakpapier.
  • Bak 20 min in een voorverwarmde oven.
  • Laat even afkoelen, besmeer met de tomatensaus en beleg met een topping naar keuze.
  • Bak opnieuw 10-15 min

Smakelijk!

*Dit gerecht is vegetarisch en glutenvrij en past in een koolhydraatarm dieet of proteïnedieet.

*Om de lactosevrije variant te maken kies je voor platte kaas en smeerkaas van Dilea. Deze bevatten iets meer vet.