Dit voorgerecht uit de Oosterse keuken is zo lekker dat je bijna nket gelooft dat het gezond is.
Ingrediënten ( Voor 8 personen)
  • 250 ml Alpro coconut cuisine
  •  8 scampi’s, schoongemaakt, mét staart
  • 250 ml sojaroom
  • 4-5 gelatineblaadjes
  • Olijfolie
  • 1 verse rijpe mango
  • 1/2 verse ananas
  • 1 kl limoensap
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes gehakte verse munt
Bereiding
  • Doe de room en de kokosmelk in een pannetje en breng aan de kook.
  • Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
  • Kruid de kokosmelk met een beetje zout en peper. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng goed en laat wat afkoelen.
  • Giet de panna cotta in mooie glaasjes, en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Schil de mango en de ananas en snij ze in fijne blokjes. Snij de chilipeper in de lengte open, verwijder de zaadjes en snij héél héél fijn.
  • Hak ook de munt fijn. Meng alles in een kom: mango, ananas, chili, munt of koriander Zet dit mengsel in de koelkast tot je glaasjes panna cotta zijn opgesteven.
  • Neem jouw glaasjes kokos panna cotta uit de koelkast. Schep er de salsa over.
  • Bak de scampi’s kort aan in een pan met een beetje olijfolie tot ze rozig zien. Als je scampi’s té lang bakt worden ze taai, en dat is uiteraard niet de bedoeling. Ongeveer zo’n 1 tot 1,5 minuutje per kant.Smakelijk!
 *Dit gerecht is gluten- en lactosevrij. Het is geschikt voor een koolhydraatarm- of proteïnedieet.