Stoofvlees met friet, onze Belgische trots. Helaas niet zo lijnvriendelijk. Met deze originele variant kan je wel zorgeloos genieten.

 Ingrediënten (voor 1 persoon) 

  • 2 rode paprika’s
  • 1 koffiekopje quinoa
  • 125 g mager stoofvlees
  • 1/4 ui
  • 1 laurierblad
  • 100 ml vleesbouillon
  • 1 kl vetstof
  • mosterd
  • 1 kl maïzena
  • 1 kl stoofvleeskruiden

Bereiding 

  • Bak het stoofvlees en de fijngesneden ui aan in de vetstof samen met de kruiden.
  • Voeg de bouillon en het laurierblad toe.
  • Laat 30-45 min sudderen.
  • Kook de quinoa in 1 kopje water.
  • Snijd 1 paprika in kleine stukjes
  • Bind de saus met de maïzena en laat even doorkoken.
  • Meng de quinoa en de paprika en vul de 2 paprika helften op met het mengsel.
  • Serveer de overige quinoa naast de paprika’s en giet er het stoofvlees over.

Smakelijk!

*Dit gerecht is glutenvrij (kijk de stoofvleeskruiden na) en lactosevrij.