Hamburger, maar dan anders!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 groot blad van radicchio (rode sla) of ijsbergsla
  • 125 g kippengehakt
  • pezo
  • 1/2 avocado
  • sap van 1/4 limoen
  • 1 eetlepel light mayonaise bv devos lemmens 10 %
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1/4 rode ui
  • koriander

Bereiding

  • Hou de grote blaadjes van de radicchio apart, snij de rest van de sla fijn.
  • Breng het kippengehakt op smaak met peper en zout.
  • Vorm er burgers van en bak of gril ze gaar. Snij de avocado’s in blokjes en meng ze met limoensap.
  • Meng de mayonaise met de mosterd. Snij de uien en de koriander fijn.
  • Vul elk groot slablad met fijngesneden sla, de burger, avocado, rode ui en dressing.

Tip: geef er chips van boerenkool bij. Snij daarvoor de boerenkool in stukjes. Was en droog ze grondig. Meng met wat olijfolie en verdeel over een ovenplaat. Zet 12 min in een op 170°C voorverwarmde oven en bestrooi dan lichtjes met zeezout.

Smullen maar!

  • Dit recept is glutenvrij (ingrediëntenlijst gehakt, mayo en mosterd nakijken) en lactosevrij. Het recept past in een koolhydraatarm- en proteïnedieet.