Niet zo gezond door de kokosolie maar wel lekker!

Ingrediënten (Voor 4 snickers)

Voor laag 1

  • 25 g pinda’s
  • 100 g zachte dadels
  • 20 g kokosolie
  • 1 kl vanille

Voor laag 2

  • 3 zachte dadels
  • 3 el kokosolie
  • 1 flinke kl vanille

Voor de buitenste laag

  • 70 gram pure chocolade
  • Extra 25 gram pinda’s

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Schep ongeveer 1 theelepel gesmolten chocolade in een siliconen vorm.
  • Draai je vormpje rond zodat aan de zijkanten ook chocolade gaat zitten en je uiteindelijk een bakje van chocolade hebt. Bewaar wat chocolade.
  • Laat de chocolade ( in het vormpje) hard
    worden in de koelkast.
  • Mix de ingrediënten van laag 1 in een keukenmachine tot een redelijke gladde massa.
  • Laat het mengsel van laag 1 opstijven in de koelkast voor ongeveer 1 kwartier.
  • Mix de ingrediënten van laag 2 in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel van laag 2 opstijven in de koelkast voor ongeveer 1 kwartier.
  • Haal alles uit de koelkast.
  • Verdeel de mix van lag 1 over de chocolade bakjes.
  • Druk in elke bakje een aantal pinda’s.
  • Smeer nu laag 2 over de pinda’s.
  • Giet over elk gevuld bakje wat van de resteerde gesmolten chocolade zodat het bakje gesloten is.
  • Laat de vegan snickers nog een half uur hard worden in de koelkast.

Smakelijk!

*Dit recept is glutenvrij en lactosevrij mits je lactosevrije chocolade gebruikt.