Ook zo gek op garnaalkroketten? Dan zul je deze geweldig vinden!

Ingrediënten

  • 1 blikje roze zalm (circa 200 g) uitgelekt
    evt. kan je ook noordzee garnaaltjes of gekookte kipfilet gebruiken
  • 1 ei los geklopt
  • 1 el verse dille
  • 1 el verse bieslook
  • vers gemalen peper
  • 1 tl zout
  • 1 el magere geraspte kaas
  • 2 el kokosolie
  • 30 g haverzemelen
  • 20 g amandelmeel.


Bereiding

  • Maak de zalm met een vork fijn in een schaaltje/diep bord
  • meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor.
  • Breng op smaak met peper (evt. zout).
  • Meng in een ander bord/schaaltje de zemelen, met het meel, de 2 eetlepels (kokos)olie en het zeezout tot een rul mengsel.
  • Vorm van het zalmmengsel 8 kroketjes en rol deze door het ‘paneermeel’.
  • Bak ze in de Airfryer 8 minuutjes op 200 graden. Geen airfryer? Leg ze op een rooster en zet ze op dezelfde oven stand circa 20 minuutjes in de oven. Blijf er bij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn.


Smakelijk!

*Dit gerecht is koolhydraatarm en past in een proteïndedieet vanaf fase 2.

*Dit gerecht is glutenvrij indien je glutenvrije zemelen en meel gebruikt.

*Voor de lactosevrije variant kies je lactosevrije kaas.