Dit oosters gerechtje maakt van iedereen een bloemkoollover ❤

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 gr kipfilet  
  • 1 bloemkool
  • 2 el olie
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 el curry
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 snuifje chilipoeder
  • zout en peper
  • 500 ml Alpro Kokosnoot drink
  • 6 el Maizena express
  • 400 gr kikkererwten (uit blik, uitgelekt en gespoeld)
  • 1 bosje verse koriander

Bereiding

  • Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en de kip in kleine blokjes en doe ze in een grote pan met koud water. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen. Ondertussen maken we de currypasta.
  • Verwarm de olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak dit zo’n 5 minuten terwijl je regelmatig roert. Voeg de droge kruiden, zout en peper toe en laat nog 3 minuten bakken. Blus af met wat kookvocht van de bloemkool als de currypasta te droog wordt.
  • Roer de Alpro Kokosnoot drink goed door de pasta en bind met maïzena express.  Doe nu de al dente bloemkool, kikkererwten en kip erbij en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
  • Serveer de curry met verse koriander en rijst of couscous

*Dit gerecht is gluten en lactosevrij.