Ingrediënten

  • 400 g ui
  • 1 courgettes (in stukken)
  • 1 rode paprika’s (in blokjes)
  • 500 g tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • gedroogde rozemarijn
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 1 zakje rijst
  • 250 g rosbeef
  • 1 el vetstof

Bereiding

  • Kruid de rosbief met peper en zout. Verwarm de oven alvast voor op 180°.
  • Schroei het vlees aan alle kanten dicht in vetstof. Reken ongeveer 2 minuten baktijd per zijde voor een lekker goudbruin korstje..
  • Neem een braadslede en leg er de rosbief in, zonder het braadvet toe te voegen. Schik het lapje rundsvet bovenop het vlees.
  • Zet het vlees in de voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Controleer het vlees op tijd door er op te drukken tussen duim en wijsvinger. Voelt het te soepel aan en dus te weinig veerkrachtig, dan verleng je de baktijd best 5 tot 10 minuten. Neem het gare vlees uit de oven. Prik er niet in.
  • Draai de rosbief om en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het vlees minstens 20 minuten rusten.
  • Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze een halfuur uitlekken in een vergiet.
  • Kook de rijst gaar.
  • Verhit in een ruime pan de olijfolie en bak de aubergines goudbruin. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
  • Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg er de paprika en de knoflook aan toe, bak even mee. Doe er de courgette en tomaat bij en breng aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot alle groenten gaar zijn. Schep er dan de aubergines door en breng op smaak met cayennepeper en rozemarijn.
  • Neem de helft van de ratatouille en bewaar in de diepvries voor een volgend receptje.

 

*Dit gerecht is gluten- en lactosevrij.