Deze winterse ovenschotel met vergeten groenten, rapen, is super makkelijk te maken!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 350 g aardappelen
  • 250 g kippengehakt
  • 500 g rapen
  • 1 el vetstof
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml melk
  • 150 ml magere room
  • 100 g magere geraspte kaas
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Zet de oven op 180°C terwijl je aan de slag gaat. Schil de aardappelen en de rapen en snij ze in dunne plakjes. Kruid alles met peper en zout.
  • Wrijf de ovenschaal in met boter en een knoflookteentje. Leg de schijfjes in lagen in de schotel. Bak ondertussen het gehakt en giet het vrijgekomen vet weg.
  • Schep het gehakt op de aardappel- en raapschijfjes. Klop de room, de melk en de helft van de geraspte kaas op en giet dit mengsel over de groenten/vleesmengeling. Strooi de rest van de kaas erbovenop.
  • Laat het gerecht 40 minuten garen in de oven. Zet vervolgens kort de grill nog even op.

* Voor de lactosevrije variant kijk je  het gehakt na en gebruik je lactosevrije kaas, melk en room.

* Voor de glutenvrije variant kijk je het gehakt na.