Ken jij roze peper? Roze peper is een buitenbeentje onder de ‘pepers’ en is eigenlijk geen ‘echte’ peper zoals witte of zwarte peper. Het zijn de besjes van een boom die verwant is aan de pistache nootjes en de cashewnoten.

Roze peper is (gedroogd) ook niet roze maar hooguit donker rozerood, vaak gewoon rood. 

Bovendien heeft roze peper ook al geen pittige pepersmaak maar een warm aromatische, bijna zoete, slechts licht pikante smaak.

Uit bovenstaande blijkt dat het enige wat roze peper met echte peper gemeen heeft de grootte en vorm van de korrels is. 

Probeer dit recept met selder en kabeljauw eens. 

Ingrediënten (Voor 2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets van 120g
  • 400 g selderij
  • 2 wortelen
  • 350 g aardappelen
  • 1/2 el roze peperbes
  • 3 el light room
  • 1/2 citroen
  • Peterselie
  • Peper en zout

 

Bereiding

  • Was de aardappelen grondig en prik er hier en daar een gaatje in met een vork. Kook de aardappelen gaar in water.
  • Bestrooi beide kanten van de kabeljauwfiets met een beetje zout.
  • Verwijder de bladeren van de selderij. (Houd deze bij voor soep.) Was de stengels en hak ze in korte stukjes.
  • Schil en snijd de wortel in heel fijne blokjes.
  • Stamp de roze peper grof.
  • Laat de kabeljauw samen met de selder- en wortelstukjes 10 tot 12 minuten stomen, al naargelang de dikte van de filets.
  • Giet intussen de room in een kookpot en voeg een beetje peper en zout toe. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten inkoken tot de room licht gebonden is.
  • Haal de room van het vuur en voeg er de roze peper, het sap van de citroen en de fijngehakte peterselie bij. Meng goed tot een homogene massa.
  • Schik de kabeljauwfilets op een voorverwarmde schotel en overgiet ze met de saus.

 

* Dit gerecht is glutenvrij.

 

* Voor de lactosevrije variant gebruik je soja room.