Wist je dat chinese kool ook rauw te eten is? Probeer dit recept eens!

Ingrediënten

 

  • 250 g kalkoen

  • ½ Chinese kool
  • 1 geraspte wortel
  • 100 g ui 
  • Chilipeper
  • 1 el azijn
  • Peper en zout 
  • 200 g magere Griekse yoghurt
  • 350 g aardappelen
  • 2 el currypoeder
  • Pakje rijke kruidenmix voor kip Tandoori
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie

Bereiding

 

  • Schil de aardappelen en kook gaar in 20 minuten.
  • Schenk een beetje olijfolie in een ovenschotel en leg er de kalkoen in en kruid met peper, curry en zout en wentel ze even in de olie.
  • Rooster de kip in een voorverwarmde oven van 200°c, gedurende ongeveer 25 minuten. Je mag de filets tussendoor ook een keer omdraaien.
  • Pluk de bladeren van de Chinese kool los. Spoel ze in ruim water. De onderste delen van taaie grote bladnerven snij je best weg. Laat de groente uitlekken.
  • Schik de knapperige bladeren Chinese kool alvast op de bodem van de schaal waarin je serveert. Ook de geraspte wortel mag erop.
  • Pel de ui en snij die middendoor. Snij de halve ui vervolgens in superfijne halve ringen.
  • Maak apart een vinaigrette voor de sla. Meng de olijfolie met de azijn en breng ze op smaak met peper, chilipepercurrypoeder en zout en meng met de Griekse yoghurt.
  • Rasp wat zeste van de citroen in het sausje. Pers nadien het sap van de citroen bij de yoghurtsaus.
  • Snij de kalkoen in stukken en verdeel die over de schaal.
  • Werk het gerecht af met enkele lepeltjes van de curry-yoghurtdressing.
  • Serveer met de gekookte aardappelen.

* Dit gerecht is glutenvrij.

* Voor de lactosevrije variant vervang je de Tandoori kruiden door lactosevrije kippenkruiden.