Deze lekkere Chinese kool soep met eet je als maaltijdsoep. Laat de omelet, hamblokjes en brood weg en je hebt een voorgerecht of neem deze soep bij de lunch als groenteportie bij je brood.

Ingrediënten

  • 1/2 Chinese kool, grof gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • lookpoeder
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 tl curry poeder
  • 250 ml magere room
  • 100 gr hamblokjes
  • 2 eieren
  • vetstof
  • peper & zout

 

Bereiding

  • Smelt de vetstof in een ruime kookpot en stoof hierin de ui en lookpoeder aan
  • Voeg het kerriepoeder toe en stoof dit even mee aan
  • Voeg de Chinese kool toe en stoof ook deze even mee aan
  • Voeg nu de kippenbouillon toe
  • Breng de soep aan de kook, plaats een deksel op de pot en laat dit 20 minuten zachtjes koken
  • Mix de soep fijn
  • Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout
  • Voeg de hamblokjes toe.
  • Maak een dunne omelet van 2 eieren
  • Snij de omelet in fijne reepjes en schik deze in een diep bord
  • Leg er enkel blokjes spek tussen
  • Serveer de soep apart met bruin brood

*Kijk de bouillon na op gluten en lactose.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je sojaroom.