Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Mooie delen van de selder  
  • 250 g kippengehakt
  • 200 g  ui
  • 300 g  tomaten  
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/8 L vleesbouillon
  • peper  
  • zout
  • 2 el olie
  • Halfvolle melk
  • 350 g aardappelen

 

Bereiding

  • Schil en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
  • Giet de aardappelen af, plet , kruid met peper en zout en voeg eventueel wat melk toe.
  • Olie in pan verhitten en daarin de fijngehakte ajuin op een laag vuur fruiten.
  • De tomaten blancheren, het vel en de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Bij de uien voegen.
  • Het laurierblaadje toevoegen en de bouillon opgieten.
  • Langzaam aan de kook brengen en saus afgedekt 30 min laten sudderen.
  • Vorm balletjes van het gehakt en bak in wat olie.
  • Maak de selder schoon en houd de bladeren bij voor soep. Snijd in stukjes en kook de selder gaar.
  • De tomatenpuree mengen met een beetje kookvocht van de selder en toevoegen aan tomatensaus.
  • Gebakken balletjes toevoegen aan saus en nog 10 min laten sudderen.

 

*Kijk de bouillon na op gluten en lactose.