Ingrediënten(voor 2 personen)

  • 350 g aardappelen
  • Zout
  • 1 Spitskool
  • 100 g ui
  • 1 el olie
  • 200 g puur rundergehakt
  • 1 pakje kruidenmix voor kip tandoori
  • 50 ml light room
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 20 g magere gemalen kaas.

 

Bereiding

  • Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze in weinig water in ca 20 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de Spitskool schoon en snijdt het in dunne plakjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Kook de Spits kool in ca 7 minuten beetgaar en laat de groente goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui in ca 3 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend bruin. 
  • Roer de kruidenmix en de room erdoor en neem de pan van het vuur.
  • Giet de aardappels af, laat ze uitdampen en prak ze met een stamper fijn. Schep de peterselie erdoor.
  • Verdeel de Spitskool over de bodem van de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel er over en dek alles af met de aardappelen. Verdeel de kaas er over.
  • Laat onder de hete gril in ca 10 minuten gratineren.

 

*Dit gerecht is glutenvrij. Let wel op voor kruiden in het gehakt.

 

*Voor de lactosevrije variant vervang je de Tandoori kruiden door lactosevrije kippenkruiden.