Deze pompoenfrietjes zijn mijn absolute favoriet!

Ingrediënten 

  • 300 g aardappelen
  • 400 g pompoen
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 pakje mozzarella light
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • provenciaalse kruiden

Bereiding

  • Was de aardappelen en groenten.
  • snijd de aardappelen en pompoen in frietjes. De schil mag eraan blijven.
  • Doe in een pot en meng met de kruiden en 2 el olie. Verspreid op een bakplaat.
  • Plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C of 20 minuten in een air – fryer.
  • Snijd ondertussen de paprika’s en tomaatjes in de helft.
  • Duw al het vocht uit de mozzarella en verdeel over de paprika’s.
  • Verdeel de tomaatjes over de paprika’s.
  • Haal de bakplaat na 20 minuten terug uit de oven, verdeel de frietjes opnieuw en leg de paprika’s er bij op.

*Dit gerecht is glutenvrij.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije mozzarella.