Oktober, DE maand van de pompoen met halloween in het zicht. Hier een lekker herfst soepje.

Ingrediënten

  • Bouillon naar smaak
  • ½ pompoen
  • 500 g wortelen
  • 2 teentjes look
  • 1 el vetstof
  • Peper
  • Snuifje kaneel
  • Snuifje nootmuskaat
  • Bruin brood
  • 60 g magere geraspte kaas

Bereiding

  • Laat de oven voorverwarmen op 175 graden.
  • Neem een bakplaat, leg er bakpapier op.
  • Maak de pompoen schoon en snijd in parten.
  • Bak 40 minuten in de oven.
  • snijd de wortelen in schijfjes.
  • Schil de knoflookteen, klop er een keer op en voeg bij de vetstof samen met de wortelen.  Laat alles zo een 5 tot 10tal minuten stoven, roer zo nu en dan om.
  • Haal de gegaarde pompoenen uit de oven, laat ze een 10tal minuten afkoelen zodat je zonder je vingers te verbranden de schil kan afpellen.
  • Voeg dan de pompoenpuree, de bouillon en de kruiden bij de gestoofde wortelen. Voeg water toe tot alles ruim onder water staat en breng aan de kook.
  • Pureer met een staafmixer of blender.
  • Laat een 5 tot 10 tal minuten verder sudderen.
  • Eet met bruin brood en garneer met 30 g magere geraspte kaas per persoon.
  • De overschot eet je bij de lunch.

*Indien de bouillon lactosevrij en glutenvrij is kan dit gerecht voor beide diëten.

*Vervang voor de lactosevrije variant de kaas door lactosevrije kaas.

*Vervang voor de glutenvrije variant het brood door glutenvrij brood.