Venkel, toch wel een vergeten groente. Lees hier hoe je het gebruikt.

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 100 ml visbouillon
  • 100 ml magere room
  • 150 g pasta
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 tl fijngesneden dragon

Bereiding

  • Snijd de venkel in blokjes.
  • Verwarm 1 el vetstof en bak hierin venkel ± 5 min. op zacht vuur. Schenk de bouillon erbij en laat alles ± 15 min. zachtjes koken tot de venkel gaar is.
  • Roer de room erdoor en verwarm de saus nog ± 5 min. Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Verhit 1 el vetstof  en bak hierin de filets aan elke kant 2-3 min. tot de kabeljauw net gaar is (nog wel een beetje glazig, anders wordt de vis te droog).
  • Maak met een vork een mooie grote rol van de pasta en leg de zalm erop. Roer het venkelgroen en de dragon door de saus. Schep de saus op en om het gerecht. Garneer met een takje dragon.

*Dit gerecht is glutenvrij indien glutenvrije bouillon wordt gebruikt.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je sojaroom.