Deze gevulde courgette zal zeker smaken op een herfstavond!

Ingrediënten

  • 60 g quinoa
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 g kippengehakt
  • 250 g wortelen
  • 2 el oregano
  • 1 el peterselie
  • 40 g magere geraspte kaas

Bereiding

  • Schil en snijd de wortelen in fijne blokjes.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de wortelen hieraan toe om mee te koken.
  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Snijd de courgettes overlangs door en lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees fijn.
  • Bak in een pan met antiaanbaklaag de knoflook, de gehakt en het vruchtvlees van de courgettes.
  • Voeg de quinoa en de wortelblokjes toe en laat de groenten op een middelhoog vuur zacht worden, blijf daarbij steeds roeren.
  • Meng de oregano en de peterselie erdoor en voeg dan zout en peper naar smaak toe.
  • Vul de courgettes en strooi de magere geraspte kaas erover.
  • Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal en bak ze 20 minuten.

*Dit gerecht is glutenvrij en lactosearm.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije kaas.