Deze salade smaakt zowel in de zomer als in de winter!

Ingrediënten

  • 500 g Witloof
  • 2 Appels
  • 200 g magere spekblokjes
  • 1 el Rozijnen
  • 2 el light mayonaise
  • 125 g magere yoghurt
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • brood

Bereiding

  • Week de rozijnen in lauw water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Ontdoe het witloof van de buitenste lelijke blaadjes en snijd het bittere uiteinde af.
  • Het witloof afspoelen onder koud stromend water, halveren over de lengte en zeer fijn snijden.
  • De appelen schillen, klokhuis verwijderen, de appel in vier snijden en verder in kleine blokjes snijden.
  • Het witloof en de appel vermengen met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Mayonaise en yoghurt, juist voor het opdienen, mengen onder het witloof, appel en rozijnen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Bak de spekjes in een antikleefpan.
  • Leg het witloofslaatje op een bord.
  • Versier met spekjes en eet met brood.

 

*Dit gerecht is glutenvrij (indien glutenvrij brood gebruikt wordt).

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije yoghurt.