Witloof  wordt meestal rauw met mayonaise gegeten of met een vette kaassaus en ham. Hier eens een andere bereiding.

Ingrediënten

  • 500 g witloof
  • 8 scampi’s (met staart, gepeld en darmkanaal verwijderd)
  • 150 g noedels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 kl visbouillon
  • 2 uien
  • Chilipoeder
  • 1 Limoen
  • 200 ml alpro cuisine  coconut
  • ¾ Bosje koriander

 

Bereiding

  • Was het witloof en snijd het in smalle repen. Meng de sojasaus met 1 el olie en laat de scampi’s hierin 15 minuten marineren. Pel de ui en snijd in fijne ringen.
  • Maak zeste van een halve limoen en pers de limoen dan uit.
  • Verhit de olie in de wok en bak hierin rode uiringen en voeg chilipoeder toe. Voeg er het witloof aan toe en stoof even aan. Voeg de gemarineerde scampi’s toe samen met het limoensap. Bak ze kort aan en doe er dan de kokosroom bij.
  • Maak de noedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat de wok nog even sudderen. Werk af met de zeste. Serveer met de rijstnoedels en kruid af met verse korianderblaadjes.

 

*Kijk de sojasaus en bouillon  na op gluten en kies voor rijstnoedels.

 

* Kijk de bouillon na op lactose.