Dit winterse stoofpotje smaakt heerlijk op een donkere avond!

Ingrediënten

  • 250 g lamsbout sneden
  • 350 g  raapjes
  • 250 g tomaten
  • 350 g aardappelen
  • 200 g uien
  • 4 el peterselie
  • 300 ml bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el vetstof
  • 1 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm (gedroogd)
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout

 

Bereiding

  • Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 bij 3 cm
  • Snipper de teentjes knoflook fijn.
  • Schil de rapen, de uien en de aardappelen en snij in gelijke stukken. 
  • Snipper de peterselie fijn 
  • Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als je ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in stukjes.
  • Verhit de olijfolie en de vetstof in een grote kookpot en bak de blokjes lamsvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en kruid met peper en zout. Strooi er de bloem over en roer goed.
  • Voeg de bouillon toe en kruid met de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Laat 1 u. zachtjes sudderen.
  • Voeg de in stukken gesneden groenten toe (behalve de tomaat) en laat nog 30 à 35 min. afgedekt sudderen. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe, zodat er genoeg vocht in de stoofpot blijft.
  • Voeg de laatste 10 min. de stukjes tomaat toe.
  • Verwijder het takje tijm en het laurierblaadje. Breng op smaak met peper en zout en bind het vocht eventueel lichtjes met bloem. 

 

*Dit gerecht is lactosevrij indien de bouillon voldoet.

* Gebruik voor de glutenvrije variant maïzena i.p.v. bloem en kijk de bouillon na.