Dit makkelijk en gezond gerecht kan ook perfect met de feestdagen.

Ingrediënten

  • 250 g wortelen
  • 250 g entrecote
  • 200 g aardappel
  • 400 g spruiten
  • Melk
  • el vetstof
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  • Maak de groenten schoon. Kook de worteltjes en spruiten beetgaar in water. Giet af en zet even opzij.
  • Kook de aardappelen gaar in water. Giet af en haal ze door de passe-vite of stamp ze fijn. Doe er een beetje melk en 1 el vetstof bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Spuit met een spuitzak kleine torentjes van de puree op een bakpapier. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Kruid het vlees met peper en zout. Bak aan in 1 el vetstof. Haal het vlees uit de pan en leg bij in de oven.
  • Doe in dezelfde pan de worteltjes en spruiten en bak even op. Kruid met peper en zout.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.

*Dit gerecht is glutenvrij.