Met deze vegetarische pasta heb je zo gegeten!

Ingrediënten

  • 1/2 savooikool
  • 2 el vetstof
  • 100 g ui
  • 1 teentje look
  • 200 g witte bonen (uit blik of bokaal)
  • 200 g volkoren pasta
  • takje verse salie
  • 60 g magere geraspte kaas
  • Muskaatnoot
  • peper van de molen
  • zout

Bereiding

  • Maak de savooi schoon en snijd in reepjes. Kook ze gaar in 4 minuten. Schep de reepjes uit het water, en laat ze uitlekken. Bewaar het kookvocht en houd het warm, hierin gaar je zo meteen de pasta.
  • Zet een hoge pan of een stoofpot op een matig vuur en smelt er de vetstof in.
  • Pel de ui en de look. Hak de ui grof en plet de look tot pulp.
  • Stoof ze in de vetstof, en voeg enkele minuten later de snippers savooi toe. Roer en kruid met peper, versgeraspte muskaatnoot en zout.
  • Open het blik witte bonen en laat ze uitlekken. Giet de bonen bij de savooi en laat ze 5 tot 10 minuten mee stoven, op een zacht vuur.
  • Kook ondertussen de pasta al dente, in het kookvocht van de savooi.
  • Neem één minuut minder lang dan wat er op de verpakking staat.
  • Snipper een paar blaadjes salie heel fijn en strooi ze bij de savooi.
  • Giet de pasta af en meng voorzichtig onder de savooi.
  • Verdeel over de borden, en strooi er wat magere gemalen kaas over.

 

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije pasta .

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije kaas.