Dit gerecht past perfect op je feestmenu!

Ingrediënten

  • 350 g aardappelen geschild en in blokjes
  • ½ knolselder geschild en in blokjes
  • 250 g wortelen in blokjes
  • Varkenshaas van 300 g
  • 60 g magere geraspte kaas
  • 60 g paneermeel
  • 1 el vetstof
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

 

Bereiding

  • Kook de aardappelen, wortelblokjes en knolselder blokjes in 20 min gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Giet de aardappelen, wortelen en knolselder af , houd het kookvocht bij en pureer.
  • Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Voeg een beetje kookvocht toe tot de juiste consistentie.
  • Doe de puree in een ovenschaal.
  • Strooi hierover het paneermeel en de kaas.
  • Zet de gratin 15 minuten in de oven.
  • Snijd het varkenshaasje in stukken en bak in 1 el vetstof.
  • Laat het varkenshaas nog 10 minuten rusten onder een aluminium folie.

* Bij een lactosearm dieet kan er gewoon magere geraspte kaas gebruikt worden. Bij een lactosevrije voeding kies je best voor een lactosevrije kaas.

* Voor een glutenvrije variant laat je het paneermeel weg.