Dit winters stoofpotje doet je de kou van buiten snel vergeten!

Ingrediënten

  • 250 g wortelen
  • ½ savooikool
  • Bouillon
  • Vetstof
  • 100 g ui
  • 350 g aardappelen
  • laurier
  • tijm
  • peper
  • 200 g parmaham
  • zout

 

Bereiding

  • Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van een savooikool. Snij de rest in grove stukken en spoel grondig .
  • Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in staafjes .
  • Snijd de ui in ringen .
  • Stoof , in een grote stoofpot de wortelen in de vetstof en roer om. Voeg er de savooi bij, roer om en laat onder een deksel een tweetal minuten garen tot de savooi iets geslonken is.
  • Kruid met peper, zout, wat tijm en laurier en blus met 750 ml bouillon en laat , onder een deksel op een zacht vuurtje 40 minuten garen .
  • Schil en kook ondertussen de aardappelen gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes ham naast elkaar op een met bakpapier bekleed ovenrek. Bak de ham in ca. 10 min. krokant.
    Neem de plakken uit de oven, laat ze afkoelen en breek ze in stukken
  • Serveer de stoofpot met de aardappelen en krokante ham.

 

*Dit gerecht is gluten en lactosevrij indien de bouillon voldoet.