Schorseneren, vaak toch nog een vergeten groente. hierbij een lekker receptje.

Ingrediënten

  • 600 g schorseneren
  • 300 g varkenshaas
  • 350 g aardappelen
  • 1 el bouillon
  • Sap van 1 citroen
  • 60 g bloem
  • 200 ml schorseneren kookvocht
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 el vetstof
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding

  • Laat koud water over de schorseneren stromen en laat de wortels eerst 10 minuten weken in water, zodat de aarde eraf valt.
  • Vul een kommetje met water en het sap van een halve citroen.
  • Schil elke wortel met een aardappelschillertje, verwijder de zwarte ogen, snijd op de gewenste grootte en leg direct in het kommetje met water en citroensap. Herhaal dit met elke wortel.
  • Neem een pot, doe er 2 eetlepels bloem bij, 1 liter koud water en het sap van een halve citroen, wat zout en eventueel groentebouillon en kook hierin de schorseneren.
  • Kook ze 40 minuten tot ze uitermate zacht gekookt zijn.
  • Schil en kook de aardappelen gaar.
  • Neem een nieuwe pot met 200 ml kookvocht en de halfvolle melk en meng met de bloem.
  • Breng al roerend aan de kook tot de saus bindt.
  • Werk de saus af met sap van 1/2de citroen, peper, zout en nootmuskaat.
  • Snijd het varkenshaasje in schijven en bak in de vetstof.
  • Laat nog 10 minuten rusten in folie.
  • Schep d de schorseneren in de bechamelsaus, strooi er wat vers gehakte peterselie over.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem.

*Kijk de bouillon na op gluten en lactose.