Deze boerenkost is verrassend genoeg niet ongezond!

Ingrediënten

  • 600 g rode kool, fijngesneden
  • 2 appels
  • 1 el kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kippenworsten
  • 350 g aardappelen
  • 2 el vetstof
  • Peper
  • Zout
  • Allesbinder

 

Bereidingswijze

 

  • Breng de rode kool in het water aan de kook.
  • Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe.
  • Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes.
  • Bestrooi de blokjes met kaneel.
  • Doe de appels bij de rode kool.
  • Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.
  • Schil de aardappelen en kook gaar in 20 minuten.
  • Bak de kippenworsten in 2 el vetstof.
  • Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
  • Indien nodig kun je de rode kool nog binden.

 

*Dit gerecht is lactosevrij.

 

* Voor de glutenvrije variant kies je een glutenvrij bindmiddel zoals maïzena.