Nog wat restjes prei van vorige week? Gebruik ze in deze soep.

Ingrediënten

  • 500 g schorseneren
  • 4 tenen knoflook
  • Cayennepeper
  • Preibladeren van 1 prei
  • 2 el bloem
  • 1/2 citroen
  • zout
  • groentebouillon
  • Olie

Bereiding

  • Laat koud water over de schorseneren stromen en laat de wortels eerst 10 minuten weken in water, zodat de aarde eraf valt.
  • Vul een kommetje met water en het sap van een halve citroen.
  • Schil elke wortel met een aardappelschillertje, verwijder de zwarte ogen, snijd op de gewenste grootte en leg direct in het kommetje met water en citroensap. Herhaal dit met elke wortel.
  • Neem een pot, doe er 2 eetlepels bloem bij, 1 liter koud water en het sap van een halve citroen, wat zout en eventueel groentebouillon en kook hierin de schorseneren 20 minuten.
  • Snijd de look  en prei in kleine stukjes en leg in een ovenschaal en besprenkel met olie.
  • Rooster ze ongeveer 10 minuten in een oven van 200 graden.
  • Doe de fijngesneden geroosterde knoflook,  de prei en de cayennepeper in de soep en laat 20 minuten koken.
  • Mix de soep.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem om de schorseneren te koken.

*Kijk de bouillon waarin de schorseneren gekookt zijn na op gluten en lactose.