Wist je dat je witte saus ook mager kan klaarmaken?

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk
  • 350 g aardappelen
  • 600 g wit van prei
  • Zout
  • peper
  • 2 el vetstof
  • 300 ml halfvolle melk
  • 30 g bloem

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken en kook gaar in water.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Stamp tot een puree.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen. Stoof aan in 1 el vetstof.
  • Meng de bloem en de melk. Breng al roerend aan de kook tot de saus bindt. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de prei toe aan de saus.
  • Bak de biefstuk in 1 el vetstof. Kruid met peper en zout.

*Voor de  lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem.