Dit Belgisch recept met een moderne toets is magerder dan je denkt!

Ingrediënten

  • 350 g aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olie
  • 100 g feta light
  • 1 el vetstof
  • 250 g varkenshaasje
  • 2 el mosterd
  • 20 g bieslook
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de aardappelen in gezouten water en stoom de broccoli gaar in 4 à 5 minuten. Laat uitlekken.
  • Pers de knoflook en voeg met de olijfolie toe aan de aardappelen. Kruid met peper en zout, voeg de feta toe en plet tot een grove stoemp.
  • Verhit intussen een braadpan en laat de vestof smelten. Smeer de varkenshaasjes in met de mosterd en bak rondom bruin in 2 min. Kruid het vlees met peper en zout en leg in een ovenschaal. Bak 15 min. In de oven.
  • Blus de pan met een scheutje water en schraap de aanbaksels goed los. Laat een paar seconden verwarmen, breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
  • Haal het vlees uit de oven en laat 1 min. rusten. Snijd het in plakken en dien op bij de stoemp. Werk af met gesnipperde bieslook.

*Dit gerecht is gluten- en lactosevrij.