Dit oosters gerecht is gezond en supersnel klaar!

Ingrediënten

  • 250 g scampi (gepeld)
  • 120 g zilvervliesrijst
  • ½ paksoi
  • 50 g sojascheuten
  • 150 g kastanje champignons
  • 1 rode ui
  • 50 g peultjes
  • 1 rode paprika
  • 50 g bamboescheuten (bokaal of blik)
  • 125 g alpro soya cocos
  • 3 kl rode currypasta
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 el olie
  • zout

Bereiding

  • Spoel alle groenten en maak ze schoon. Laat de soja- en bamboescheuten uitlekken.
  • Snijd de paksoi in schuine stukken. Snijd de champignons in kwartjes en de paprika in reepjes. Snijd de peultjes  schuin door. Snijd de ui in partjes en haal de laagjes los.
  • Verhit 1 el olie in een wok. Bak de scampi aan beide kanten tot ze roze zijn. Haal ze uit de pan en hou warm.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld.
  • Verhit 1 el olie in de wok. Bak er eerst de champignons even in. Doe er de uien, peultjes, de paprika en de bamboescheuten bij. Laat al roerend even bakken.
  • Doe er de kokosmelk en de bouillon bij en de currypasta. Roer los en laat goed warm worden. Doe er de paksoi en de sojascheuten in. Laat nog eens goed warm worden. Voeg er de scampi aan toe en kruid met wat peper en zout. Serveer met de rijst.

 

*Dit gerecht is gluten- en lactosevrij indien de bouillon voldoet.