Deze soep is een van mijn favoriete soepen in de zomer. Hij is zeer snel te maken en is echt verfrissend. Komkommers worden gecombineerd met yoghurt, karnemelk, knoflook, munt en peterselie, en je hebt een mooi zomers voorgerecht.

Ingrediënten 

  • 250 g magere yoghurt
  • 1 komkommer
  • 175 ml magere karnemelk
  • 1 teentje knoflook
  • 15 verse muntblaadjes
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Haal de yoghurt gedurende 30 minuten via een koffiefilter of een stuk neteldoek door een fijne zeef. Giet het verzamelde wei weg.
  • Schil de komkommer en schraap de zaadjes eruit.
  • Pureer een deel van de yoghurt, karnemelk en knoflook in een blender.
  • Voeg de rest van de yoghurt en karnemelk toe, evenals de munt en peterselie en pureer het geheel.
  • Kruid met zout en peper. Laat afkoelen en gekoeld serveren.
Advertenties