Wat is lekkerder op een warme zomerdag dan een klassieke koude gazpacho? Serveer deze gazpacho gekoeld in een glas of een soepkom. Je kunt het ook in kleine borrelglaasjes serveren als aperitiefje op een zomers feestje. 

Ingrediënten 

  • 1 kg tomaten, gepeld en gehalveerd
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 ui, gesneden
  • 1/4 groene paprika, gesneden
  • 1/4 komkommer, geschild en in plakjes
  • zout naar smaak
  • 1 el olie
  • 1 kl rode wijnazijn
  • koud water, zoveel als nodig

Bereiding

  • Doe de tomaten, knoflook, zout, olijfolie en azijn en de helft van de paprika, komkommer en ui  in een blender. Pureer tot een glad mengsel, en voeg kleine beetjes koud water toe voor zover nodig om de gewenste consistentie te krijgen.
  • Serveer de gazpacho gekoeld en garneer met gehakte ui, paprika en komkommer.
Advertenties