Een heerlijk en snel te bereiden romige soep van gestoomde courgette en broccoli die zowel warm als koud te serveren is.

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 700 ml kippen- of groentebouillon
  • 8 niet te grote courgettes, in blokjes
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • 200 ml halfvolle melk
  • peper

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak de ui en knoflook hierin 3 minuten. Voeg de bouillon en courgettes toe en laat ze afgedekt 5 minuten sudderen. Neem ze van het vuur en laat ze afkoelen.
  • Stoom de broccoliroosjes in ongeveer 5 tot 7 minuten beetgaar in een stoominzet, stoommand of vergiet die u boven een pan met kokend water plaatst. Laat ze daarna enige tijd afkoelen.
  • Pureer de groenten in een keukenmachine. Schenk de puree in een pan of kom en roer de melk erdoor. Serveer de soep warm of koud en strooi er wat peper over.

*Voor de glutenvrije variant kijk je de bouillon na.

*Voor de lactosevrije variant kijk je de bouillon na en gebruik je sojaroom of sojamelk.

Advertenties