Deze koude soep smaakt lekker in de zomer. 

Ingrediënten 

  • 950 ml karnemelk
  • 1 komkommer – geschild, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 1 blik (van ong 400 gr) gesneden bieten met vloeistof
  • 3 lenteuitjes, fijngesneden
  • 2 el gehakte verse dille
  • zout naar smaak
  • 2 el natuurazijn

Bereiding

  • Meng de karnemelk, komkommer, en bietjes met hun sap, lenteuitjes, dille, zout en azijn in een kom en roer goed om alles te mengen, laat even afkoelen, en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast om verder te koelen.
  • Laat de soep het liefst een hele nacht in de koelkast koelen om de beste smaak te genereren.
  • Serveer de soep koud.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk. 

*Dit gerecht is glutenvrij.

 

Advertenties