Dit verfrissend soepje vult je eerste honger na een werkdag.

Ingrediënten

  • 1/2 kleine ui, fijn gesneden
  • 450 gr diepvries erwten
  • 1 el vetstof
  • 300 ml  kippenbouillon
  • handvol verse munt, gehakt
  • 50 ml light room
  • snufje zeezout

Bereiding

  • Verhit de vestof in een pan en bak de ui tot ze zacht zijn.
  • Doe de erwten erbij en voeg de kippenbouillon toe.
  • Laat zonder deksel sudderen tot de erwten gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
  • Voeg dan de munt toe en haal de pan van het vuur.
  • Giet de soep in een blender en pureer tot een gladde massa. Giet door een zeef en gooi wat in de zeef achterblijft weg. Tenslotte voeg je de room toe en roer je goed.

*Voor de glutenvrije variant kijk je de bouillon na.

*Voor de lactosevrije variant kijk je de bouillon na en gebruik je sojaroom.

 

Advertenties