Deze sushi is gemaakt van bloemkool i.p.v. rijst. Daardoor bevat hij veel minder calorieën en is hij zelfs geschikt in een koolhydraatarm of proteïnedieet.

Ingrediënten 

  • 400 g bloemkoolrijst (of maak het zelf door bloemkool in de blender te doen)
  • Groenten naar keuze bv wortel, komkommer, paprika,…
  • 4 Norivellen
  • 1 el olie
  • een scheutje melk
  • 1 el Rijstazijn

    Optioneel

  • Sojasaus
  • Rabeko zero calorie sweet chili saus
  • Opgelegde gember
  • 1 el Kurkuma
  • Zwarte peper
  • wasabi pasta
  • omelet
  • Tonijn
  • zalm

Bereiding 

  • Verhit de olie in een wokpan.
  • Voeg de bloemkoolrijst en een scheutje melk toe. Roerbak enkele minuten.
  • Doe de rijst in een kom en voeg de rijstazijn toe en laat afkoelen.
  • Dit is de basis voor de sushirijst. Nu kan je kiezen hoeveel varianten je maakt.
  • Je kan bijvoorbeeld de helft met kurkuma en zwarte peper maken en de andere helft met wasabi. Maar hier kan je naar smaak zoveel in variëren als je wil.
  • Leg een nori vel op een sushimatje. Leg hierop een laag bloemkoolrijst. laat de bovenste 2 cm open. Leg in het midden een streepje van elke vulling die je wil. Kies voor omelet, zalm of tonijn en combineer dit met groenten of maak een vegi variant met enkel groenten.
  • Rol de sushi op en kleef dicht met een beetje water.
  • Snijd het rolletjes in schijfjes van 2 cm dik met een scherp mes.
  • Je sushi is nu klaar. Serveer met opgelegde gember om je smaak tussen 2 sushi hapjes te neutraliseren en met sojasaus en sweet chili saus als dipsaus.

*dit gerecht is glutenvrij.

*voor de lactosevrije variant gebruik je sojamelk of lactosevrije melk.

*ook geschikt in een koolhydraatarm of proteïnedieet.