Ingrediënten (voor 8 mini cupcakes)

  • 8 mini cupcake vormpjes
  • 50 g courgette zonder schil of zaadjes
  • 25 g pure chocolade
  • 3 el poeder zoetstof
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • Snuifje bakpoeder of natriumbicarbonaat
  • 1 kl pure cacao (zonder suiker)

 

Bereiding

  • Schil de courgette en verwijder de zaadjes en snijd in blokjes,
  • Stoom de courgette gaar en mix tot een puree.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en meng er vervolgens de cacao en de gemixte courgette door.
  • Voeg het eigeel, de zoetstof, bloem, bakpoeder en zout toe.
  • Klop het eiwit op en meng voorzichtig door het beslag.
  • Schep het beslag in de vormpjes.
  • Bak ongeveer 25 min in een voorverwarmde oven op 150° c.

 

Voedingswaarde

  • Per stuk: 30 kcal

De gebakjes bewaar je best in een gesloten doos of pot in de elkast nadat ze zijn afgekoeld. Je kan de gebakjes ook  invriezen in een gesloten zakje of doosje nadat ze zijn afgekoeld.