Met deze lasagne geen schuldgevoel!

Ingrediënten (voor 2 p)

  • 120 g volkoren lasagnabladen
  • 300 ml halfvolle melk
  • 30 g bloem
  • 30 g magere gemalen kaas

Voor de tomatensaus (tip deze maak je best met veel ineens en vries je per portie in)

  • 200 g kippengehakt of puur rundsgehakt
  • min 600 g groenten naar keuze in kleine blokjes  (wortel, courgette, champignons, ui,…)
  • 1 el olie
  • Spaghettikruiden naar smaak (+-4-5 el)
  • Vleesbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook

Bereiding 

  • Verhit de olie in een kookpot. Stoof de ui en knoflook.
  • Voeg de groenten toe en stoof ze aan.
  • Bak het gehakt rul in een andere pan.
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan de groenten en stoof nog even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe.
  • Voeg de vleesbouillon toe.
  • Laat enkele uren sudderen en roer af en toe.
  • Proef en voeg eventueel nog kruiden toe.
  • Los de bloem op in de melk en breng al roerend aan de kook.
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe een dunne laag witte saus in een ovenschaal.
  • Leg hierop een eerste laag lasagnevellen, daarop een laag tomatensaus en herhaal.
  • Sluit af met een laag witte saus en bestrooi met de gemalen kaas.
  • Plaats 30 min op 180°C in een voorverwarmde oven.