Door deze variant is groentenpuree niet meer saai!

Ingrediënten

  • 350 g aardappelen
  • 1 broccoli
  • Halfvolle melk
  • 2 el  groene pesto 
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g rauwe ham, in brede repen (of bacon) 

 

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen.
  • Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar. Verwarm de melk, maar laat niet koken.
  • Pureer de aardappelen met een stamper. Stamp de broccoli er grof door. Meng de pesto en zoveel warme melk door de stamppot dat deze smeuïg is.
  • Snijd de tomaten fijn en schep door  de stamppot en breng op smaak met weinig zout en flink peper. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de hamrepen.

 

*Dit gerecht is glutenvrij. 

*Gebruik lactose vrije melk voor de lactosevrije variant. 

*Variant: vervang de tomaten door meer broccoli en voeg enkele zongedroogde topmaten toe.

*Variant: vervang de ham door zalm