Oliebollen of smoutebollen, in België eten we ze vooral op de kermis en Nederland met nieuwjaar. Helaas zijn ze een echte caloriebom! Dit gezonde alternatief is super makkelijk te maken.

Ingrediënten 

  • 1 ei
  • 50 ml halfvolle melk
  • 4 g zoetstof
  • beetje natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 1/2 geraspte appel
  • 125 g volkoren bloem

Bereiding 

  • Meng alle ingrediënten zonder de appel en meng tot een homogene massa.
  • Voeg de appel toe.
  • Vet de bodem van het mandje van de airfryer in.
  • Maak met 2 lepels bolletjes en leg ze in de bak van de airfryer op de hoogste temperatuur.
  • Kijk af en toe naar de bollen tot ze mooi bruin zijn. draai nog hel even om zodat de onderkant ook bakt.
  • Als je geen airfyer hebt kan het ook in de oven op 200° C maar dan zal het wat langer duren.