Deze ovenschotel is super makkelijk en vegetarisch! Je kan ze op voorhand klaarmaken en in de koelkast bewaren en dan enkel nog opwarmen in de oven en even onder de grill.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 350 g aardappelen
  • 700 g paprikareepjes (ik gebruik diepvries van Boni)
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus
  • 1 el Paprikapoeder
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 20 g magere gemalen kaas
  • 1 el olie

Bereiding 

  • Schil en kook de aardappelen gaar.
  • Verwarm ondertussen de olie in een wok en voeg de paprikareepjes toe.
  • Wok gaar en voeg de kruiden toe. Voeg de witte bonen toe en verwarm tot het meeste vocht verdampt is.
  • Doe de aardappelen in een ovenschaal en stamp fijn.
  • Giet hierover het paprikabonenmengsel.
  • bestrooi met de kaas en plaats onder een voorverwarmde grill in de oven.