Deze vegetarische burgers zijn super simpel om te maken, goedkoop ( nog geen 2 euro voor 7 stuks !), goed voor het milieu en bovenal heel lekker! Goedgekeurd door heel het gezin 😉
Ingrediënten (7 hamburgers)
- 1 ei of 1 el lijnzaadmeel en 3 el water (voor vegan variant)
- 2 el olijfolie
- 170 g champignons uit blik (Blik van 290 g)
- 1 el soja saus
- ½ tl paprikapoeder
- 1 ui
- 2 teentjes look
- Zout
- Peper
- 265 g gekookte linzen uit blik (Blik van 400 g)
- 100 g havermout
Bereiding
- Voor de vegan variant eimengsel maken: lijnzaadmeel en water mengen in een kom
- Champignons en linzen spoelen in een zeef.
- Doe alle ingrediënten m.u.v. de olie bij elkaar en mix het geheel.
- Verhit de olie in de pan en bak 7 burgers van het mengsel. Draai voorzichtig om met een spatel.
- Doe de burgers in zakje of doosje met bakpapier ertussen in de vriezer. Bij ontdooiing enkel opwarmen in de microgolf.
*voor de glutenvrije variant kijk de havermout en sojasaus na.
*Dit gerecht is lactosevrij.
1 burger bevat zonder de vetstof slechts 90 kcal!
Plaats een reactie