Deze vegetarische burgers zijn super simpel om te maken, goedkoop ( nog geen 2 euro voor 7 stuks !), goed voor het milieu en bovenal heel lekker! Goedgekeurd door heel het gezin 😉

Ingrediënten (7 hamburgers)

  • 1 ei of 1 el lijnzaadmeel en 3 el water (voor vegan variant)
  • 2 el olijfolie
  • 170 g champignons uit blik (Blik van 290 g)
  • 1 el soja saus
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • Zout
  • Peper
  • 265 g gekookte linzen uit blik (Blik van 400 g)
  • 100 g havermout

Bereiding

  • Voor de vegan variant eimengsel maken: lijnzaadmeel en water mengen in een kom
  • Champignons en linzen spoelen in een zeef.
  • Doe alle ingrediënten m.u.v. de olie bij elkaar en mix het geheel.
  • Verhit de olie in de pan en bak 7 burgers van het mengsel. Draai voorzichtig om met een spatel.
  • Doe de burgers in zakje of doosje met bakpapier ertussen in de vriezer. Bij ontdooiing enkel opwarmen in de microgolf.

*voor de glutenvrije variant kijk de havermout en sojasaus na.

*Dit gerecht is lactosevrij.

1 burger bevat zonder de vetstof slechts 90 kcal!