Altijd gedacht dat ovenschotels niet passen in een gezonde voeding? Fout! Deze variant is mager en vegetarisch.
Ingrediënten per persoon
  • 200 g spinazie
  • 100 g aardappelen
  • 1 ei 
  • 1 plak light smeltkaas
  • eventueel 1 el magere gemalen kaas
  • 100 ml melk
  • 10 g maizena

Bereiding

  • Kook de aardappelen en de eieren.
  • Stamp de aardappelen en spinazie tot puree en leg een bodem in een ovenschaal.
  • Snijd de eieren in schijfjes. Beleg de puree met de eieren in schijfjes.
  • Maak kaassaus met de maïzena, melk en light kaas. Giet dit over de schotel.
  • Bestrooi eventueel met de gemalen light kaas.
  • Plaats 20 min in een over van 180 ¤ C.

Smakelijk!

 * Dit gerecht is vegetarisch en glutenvrij.
* Om een lactoservrije variant te maken gebruik je lactosevrije melk en kaas. Deze kaas bevat wel meer vet.