Heb je nog wat oud brood over? Verloren (of gewonnen) brood zijn een ideale manier om dit op te werken en het hoeft helemaal niet ongezond te zijn!

Ingrediënten 

  • 4 sneden oud volkoren of bruin brood
  • 2 appels
  • beetje melk
  • 1 kl vetstof
  • 2 eieren
  • Eventueel zoetstof
  • Eventueel kaneel

Bereiding

  • Klop de eieren los in een diep bord en voeg een beetje melk toe.
  • Week het brood in het eimengsel.
  • Vet een pan in met een klein beetje vetstof met een silicone borsteltje.
  • Bak het brood langs beide kanten in de pan.
  • Schil ondertussen de appel en snijd in schijfjes. zet 2-3 minuten in de microgolfoven.
  • Serveer het verloren brood met de appel. Overstrooi eventueel met een beetje zoetstof en kaneel.

Eet je dit als ontbijt? Wissel dan je melkproduct van het ontbijt met je stuk fruit van de middag. Eet je dit als lunch? Neem dan een tas soep voor je start.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrij brood.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.