Deze gezonde wafels eet je ter vervanging van brood of  als gezond extraatje.  Wanneer je van deze hoeveelheid beslag 21 wafeltjes bakt, bevatten ze 35 kcal/stuk. Je mag dan 5-6 wafels eten ter vervanging van 2 sneden brood. Liever de zoete variant? Deze vind je Hier

Ingrediënten

  • 250 g magere yoghurt
  • 20 g tarwezemelen
  • 115 g haverzemelen
  • 4 eieren
  • 150 g groenten
  • kruiden naar smaak
  • bakspray
  • 1 tl bakpoeder of natriumbicarbonaat

Bereiding

  • Stoom de groenten gaar. Zorg dat zoveel mogelijk vocht er uit is bij bv spinazie.
  • Spilts de eieren en klop het eiwit op.
  • Voeg de andere ingrediënten bij de dooiers en meng.
  • Roer de 2 mengsel voorzichtig onder elkaar.
  • Spray het wafelijzer in en gebruik voor elke wafel 1 el beslag.
  • Spray opnieuw in indien nodig.

Variaties

  • In de plaats van haverzemelen kan je ook havermout gebruiken. Dit bevat iets minder vezels. Voor een gladdere textuur kan je ook de havermout mixen tot havermeel.
  • In de plaats van haverzemelen kan je ook volkorenbloem gebruiken. dit bevat nog iets minder vezels en deze variant vind ik persoonlijk het allerlekkerst!
  • Je kan ook kiezen om de eieren niet op te kloppen. Dit zorgt voor iets vastere wafels maar is wel sneller klaar.
  • Voeg ter variatie 2 el cacaopoeder toe voor chocoladewafels.
  • Je zou wat magere gemalen kaas kunnen toevoegen maar dit levert extra kcal.