Vogelnestjes, HET gerecht voor Pasen. De gewone variant is niet zo gezond door het gehakt maar deze variant  is  gezonder en hij zal ook door iedereen worden gesmaakt!

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 2 wortelen in fijne blokjes
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Knoflookpoeder
  • Gedroogde oregano
  • Tijm
  • Eventueel zout
  • Peper
  • 70 g kipfilet
  • 2 eieren
  • Kurkuma
  • Papikapoeder
  • Currypoeder

Bereiding

  • Verwarm 1 el olie in een pan.
  • Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.
  • Voeg er de wortelblokjes, tomatenpuree en knoflookpoeder aan toe en laat even mee bakken.
  • Kruid met oregano, tijm, peper en eventueel zout.
  • Doe de tomatenblokjes bij de saus.  Laat de saus op een zacht vuur garen en indikken.
  • Mix de tomatensaus.
  • Kook de eieren 7 minuten.
  • Mix de kipfilet met een staafmixer of in een blender. voeg de kurkuma, peper, paprikapoeder en currypoeder toe en meng goed.
  • Pel de eieren. maak je handen nat en kleed een dun laagje van het kipmengsel rond de eieren.
  • Bak de vogelnestjes in een voorverwarmde oven van 180° C tot de buitenkant een mooi korstje krijgt.  Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Je kan dit ook in de airfryer doen dit gaan sneller.
  • Snijd de vogelnestjes doormidden in de lengte.
  • Doe in een diep bord een laag tomatensaus en leg de vogelnestjes hierin.
  • Je kan dit gerecht eten met gekookte aardappelen of brood. Ideaal eet je er nog wat extra groenten bij.

*Indien de kruiden glutenvrije en lactosevrij zijn is dit gerecht geschikt voor deze diëten.