Chili con carne is misschien bekender (con is met, sin is zonder vlees) maar af en toe mag het ook eens vegetarisch zijn en deze is ook heel lekker! Je kan dit in grote hoeveelheden maken en invriezen als crisismaaltijd. Lekker met rijst, wraps, of taco’s met eventueel extra rauwkost of in een ovenschotel met aardappelen kan het ook!

Ingrediënten voor 8 porties 

  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1.5 kg gemengde paprikareepjes
  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 2 el olie
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 1 blikje tomatenpuree
  • chilipoeder
  • kaneel
  • paprikapoeder
  • basilicum
  • Sublimix groentebouillon
  • peper en zout

Bereiding

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui glazig.
  • Voeg de knoflook en paprika’s toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en het chilipoeder en paprikapoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten.
  • Spoel de bonen onder de kraan en voeg ze bij de tomatenpuree en de groenten.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat pruttelen tot alles gaar is . ongeveer 15 minuten.
  • Voeg naar smaak het bouillonpoedeer en kruiden toe.

*dit gerecht is gluten- en lactosevrij

93711496_3194060143959152_1325325769655713792_n (1)