tuksGewone donuts zijn helaas echte caloriebommen maar deze zijn minstens even lekker en kan je eten zonder schuldgevoel! 1 mini donut is 40 kcal (zonder beleg). je mag dus 4 donuts i.p.v. 2 sneden brood nemen.

Ingrediënten (19 stuks)

  • 200 gram zelfrijzende volkoren bloem
  • 12,5 g poederzoetstof
  • 1 ei
  • 125 ml halfvolle melk
  • boter of bakspray om in te vetten
  • eventueel vanille extract
  • topping naar keuze: yoghurt, pindakaas, choco, confituur
  • Mini donutvormpjes of mini donutmaker

Bereiding 

  • Verwarm de oven eerst voor op 180° C of zet de donutmaker op.
  • Doe dan alle ingrediënten in een kom en meng tot een egaal beslag.
  • Doe het beslag dan in een spuitzak (of diepvrieszak).
  • Vet de bakvorm in.
  • Spuit het beslag voorzichtig in de vorm.
  • Bak 10 minuten in de oven of een paar minuutjes in de donutmaker. De donuts zijn klaar wanneer je er in prikt met een satéstokje en het er droog uit komt.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem.

*voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk of sojamelk.